Vierde golf?

De zogenaamde ‘vierde golf’ lijkt voorlopig meer paniekzaaierij dan realiteit. De maatstaf voor strenge coronamaatregelen was en is het vermijden van een crash van ons medisch systeem. De ziekenhuisopnames zijn echter nog steeds perfect onder controle. Dat is logisch want we zijn in Vlaanderen zowat wereldrecordhouder vaccinaties. Dankzij jullie.

Frank Vandenbroucke sprak gisteren in de Kamer over het dragen van mondmaskers tegen de griep. De griep?! Waar komt dit plots vandaan? Het griepseizoen duurt een half jaar. Moeten we dan een half jaar mondmaskers dragen? Waar stopt dit? Waar willen we heen als samenleving? Door onze natuurlijke immuniteit stelselmatig te verzwakken, creëren we op termijn nog meer gezondheidsproblemen. Ik zal onze zwakkeren en ouderen altijd beschermen, maar weiger te leven in een hypergecontroleerde ‘zero risk’ maatschappij.

Frank VDBe was gisteren jarig, ik wens hem bij deze een gelukkige verjaardag. Hopelijk brengt zijn nieuwe levensjaar de wijsheid op te houden met paniekzaaierij en extreme controledrang. Anders word ik nog echt een ruimtevaarder, Meester Frank.

PS: Die paarsgroene regering draait sinds onze herwonnen vrijheid voor geen halve meter. Wát een geruzie. Ik krijg soms de indruk dat ze liefst terug in coronacrisismodus gaan ipv regulier te besturen…

PPS: Kan er nu echt niemand die Brusselse regering op haar verantwoordelijkheid wijzen? Het enige, echte probleem zit bij de rampzalig lage vaccinatiegraad in Brussel. Waarom moeten wij daar de dupe van zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s