Feest!

750.000.000
19.000
7.600.000
175

Dit zijn de vier winnende paarsgroene nummers van de week.

1/ 750.000.000 euro voor de klassieke media en BPost via de subsidiëring van de krantenbedeling.

ZEVENHONDERDVIJFTIG MILJOEN. Hallucinant bedrag. Michaël Freilich en ik dienden een wetsvoorstel in om dit integraal af te schaffen. Laat, zoals overal ter wereld, jobstudenten of krantenjongens die kranten bedelen. Waarom moet de belastingsbetaler hiervoor opdraaien? Vergroenen en digitaliseren zijn de twee hoofdlijnen van deze ‘groenste regering ooit’. Behalve als het erop aankomt de media te vriend te houden. Dan kijken ze het wel even door de vingers. Ons wetsvoorstel werd weggestemd. Ook door de liberalen.

2/ 19.000 werklozen erbij volgend jaar.

Nooit waren er meer vacatures. Nooit ontving ik zoveel noodkreten van werkgevers. ‘Geef ons werkvolk, Theo. We vinden ze gewoon niet meer!’
In plaats van te activeren, pampert deze regering de werklozen nog harder via allerhande premies, sociale tarieven en verhoogde tussenkomsten. Waarom zou je dan nog gaan werken?

En het resultaat zie je duidelijk in het paarsgroene begrotingsplan dat deze week werd ingediend door de liberale staatssecretaris voor begroting bij de Europese Commissie. In 2022 zal het leger werklozen nog aangroeien met 19.000 mensen. Begrijpe wie kan. En de liberalen zaten erbij en keken ernaar.

3/ 7.600.000 euro extra voor de vakbonden om werkloosheidsuitkeringen uit te betalen.

Als zowat enige land ter wereld zijn het bij ons de vakbonden die de werklozen uitbetalen. Een vakbond dient toch voor de werkende mensen? Niet bij ons. Bij ons verdienen vakbonden aan werklozen. Door dit systeem zijn we het enige land in de Westerse wereld waar het ledenaantallen van de vakbonden blijven stijgen ipv fors dalen zoals overal elders.

En wat doet de PS-minister Dermagne? Hij stopt ze nog wat extra geld toe. 7,6 miljoen euro. Per jaar. De man lijkt op de eerste plaats minister van werkloosheid ipv van werkgelegenheid want elke vorm van hervorming of flexibilisering van onze arbeidsmarkt botst steevast op Dermagne’s koude njet. En de liberalen in de regering? Ze keurden dit mee goed.

4/ Dit weekend vieren we 175 jaar liberalisme in België

De liberalen zitten sinds 1999 onafgebroken in de regering. Intussen kampen we – volgens het IMF – met de slechtste structurele begroting van Europa. We zitten in een nieuwe asielcrisis en onze arbeidsmarktparticipatie van nieuwkomers en derdelanders blijft rampzalig. De armoede neemt toe, evenals de jaarlijkse budgetten voor leeflonen en andere OCMW-gelden. De beloofde werkzaamheidsgraad van 80% tegen 2030 is slechts een verre droom. We evolueren naar Griekse toestanden en zijn de zieke man van Europa.

Er werd gisteren zwaar gevierd door de liberalen. De kater zal er niet minder om zijn.

2 gedachtes over “Feest!

 1. Op puntjes 1 en 2 wil ik even inpikken.
  Puntje 1: Openbaar vervoer, de luchtvaart en de post zijn basisdiensten om een goed draaiend land te hebben. Als we die basis willen behouden, moeten we voorkomen dat die diensten geprivatiseerd worden. En net dat doet men. Met als gevolg dat het op niets meer trekt. Als het fout loopt bij die diensten, is het omdat er teveel politieke graaiers bij betrokken zijn. En door de hallucinante bedragen voor “CEO’s” (lees: dikke nekken die hun zakken vullen op de rug van anderen). Deze basisdiensten hoeven geen grote winsten te maken.
  We zien nu al de gevolgen van die toenemende privatisering en winstbejag.

  Puntje 2: Hoe komt het dat er zoveel vacatures open blijven staan? Ik heb het al eerder gezegd: bij bepaalde jobs is er nul respect voor de werknemers (vooral arbeiders). Ga jij, als vet betaalde politicus, die jobs uitvoeren tegen een hongerloon, abnormale flexibiliteit en nul waardering?
  Enkel wereldvreemde politici zien niet wat er op de werkvloer gebeurt.
  En het is opvallend: voor leerkrachten hele debatten en extra maatregelen. Voor arbeiders: gedwongen omscholing, punt.
  Ik heb alle diploma’s voor de zogenaamde “knelpuntberoepen” (lees: onderbetaalde, over-flexibele beroepen, zonder enig respect voor de werknemer). Ik heb ze allemaal uitgevoerd, maar het werd me kotsbeu gemaakt. Net als vele collega’s, heb ik mijn spreekwoordelijke middelvinger opgestoken. En dan vraagt men zich af waarom er geen kandidaten meer zijn, terwijl velen ervoor opgeleid zijn.
  Eens meedraaien met die werknemers, zonder het circus dat opgesteld wordt als politici op bezoek komen, zou misschien de ogen openen bij wereldvreemde politici.
  Ben jij, Theo, ook wereldvreemd wat dat betreft? Luister jij alleen naar werkgevers?
  Onlangs is een “CEO” (lees: dikke nek die zakken vult op de rug van anderen) opgestapt omdat hij geen 2000 euro per dag kreeg (PER DAG !!!). TWEEDUIZEND!!! Veel arbeiders krijgen dat niet na een maand hard werken. Als ik me niet vergis was het Torfs van de schoenen, die het normaal vond dat hij 2000 euro kreeg om 8 uur te vergaderen! 2000 euro voor 8 uur te vergaderen!!!! En dat is al enkele jaren geleden. Hoeveel zou deze arrogante dikke nek nu vragen? Maar de lonen voor de arbeiders liggen te “hoog”! Die moeten inleveren. En dan schrikt men als de “gewone” burger, die het land draaiende houdt, een afkeer krijgt van de politiek en geen zin meer heeft om te werken.

  Vindt onze Theo dat ook normaal???? Blijkbaar is het Vlaams Belang minder wereldvreemd.

  Mvg

 2. PS: Waarom moet de belastingbetaler opdraaien voor de belachelijk vele politici in België, die abnormaal veel verdienen op de rug van de belastingbetaler? Terwijl die zelfde politici overal bijbaantjes hebben in raden van bestuur, waar men aan belangenvermenging doet?
  Leg dat maar eens uit aan een arbeider! Die heeft geen tijd om zoveel “baantjes” in te vullen en kan zichzelf niet verrijken op de rug van de belastingbetaler!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s