Herstelbetalingen

Een duwtje in de – door torenhoge energiefacturen volgeladen – rug van kassierster Deborah kan er niet vanaf, een schouderklopje voor de hardwerkende middenklasse is er te veel aan, maar zet een socialist één voet op Afrikaanse grondgebied en de geldbuidel gaat wagenwijd open.

Terwijl we zelf met een dieprode begroting à la Grecque zitten en ze hier het klimaat verder bezwaren door CO2 brakende gascentrales te bouwen en CO2 neutrale kerncentrales af te breken, maakt Kitir 50 miljoen euro ‘vrij’ voor een klimaatprogramma in de Sahel. De Sahel. Een klimaatprogramma. Really. En stoort dat ‘geld vrijmaken’ u ook zo? Van wie is dat geld eigenlijk?

Daarnaast pleit de dekolonisatiecommissie – een uitvinding van Groen fractieleider Wouter De Vriendt – voor herstelbetalingen aan ‘de Congo’ en haar nazaten. En als we in ruil de dotatie aan de Van Saksen-Coburgs nu eens halveren? Waarom moet de Vlaamse belastingsbetaler hiervoor opdraaien? Wat hebben wij hiermee te maken?

Letterlijke aanbeveling uit het rapport: ‘In België een procedure opstarten voor de toekenning van herstelbetalingen aan de Afro-descendenten, met terugbetaling van bepaalde geneeskundige zorg en therapieën. Er is nood aan psychologische ondersteuning. De geslagen wonden worden doorgegeven van de ene generatie op de andere.’

Als we dan toch bezig zijn. Is het niet tijd voor herstelbetalingen van België aan Vlaanderen? Zeker in deze week hebben veel Vlamingen nood aan psychologische ondersteuning nu we, niettegenstaande ons Vlaams wereldrecord, terug onder Meester Frank’s stolp moeten. Omdat het Brussels wanbeleid ons goede werk verknalt. Hoog tijd voor een parlementaire commissie. Een voorzitter zoeken hoeft niet langer. 🙋🏼‍♂️

PS: Kleine aanrader voor Wouter en zijn Congocommissie: misschien eens de film Daens, de Vlasschaard, het Gezin Van Paemel en de Loteling tonen. Het was hier rond 1900 ook armoe troef.

Een gedachte over “Herstelbetalingen

 1. Herstelbetalingen aan ‘de Congo’???
  Hoeveel jaren betalen wij reeds ontwikkelingshulp? Waar gaat dat geld eigenlijk naar toe, want er verandert niets? Aa, toch: in plaats van met machetes, lopen ze daar nu met kalashnikovs.
  Kijk naar wat er gebeurt met wat de blanken daar opgebouwd hebben aan universiteiten, scholen, spoorwegen, ziekenzorg, in kaart brengen van rivieren, binnenscheepvaart,… Allemaal kapot!
  Dat ze eerst eens beginnen met onderlinge solidariteit in plaats van elkaar uit te buiten. Kijk hoe ze elkaar geld aftroggelen op niet bestaande autowegen (“tol”). Betalen voor een boottocht: geen denken aan! Corruptie is het grote probleem. Dat zien we ook in Europa. Geregulariseerde negers buiten illegale negers uit als slaven! Wat halen we dan binnen, als je dit ziet? Ze creëren hier, waar ze ons van beschuldigen!
  En onze onbekwame “politici” (lees: postjespakkers) trappen hier in.

  Als we al enige schuld treffen, is die reeds ruim vergoed via vele jaren ontwikkelingshulp die in de zakken van de corrupte regeringen verdwijnt.
  En als “dank” krijgen we complimenten als “racist” en “Black lives matter”. Terwijl al die “asielzoekers” opgevangen worden met ons belastinggeld. Hopla! Nog maar eens geld dat ze krijgen.
  Wanneer gaan de bruine negers eens stoppen met de blanke negers (albino’s) te vermoorden? Gewoon omdat ze te “wit” zijn. Maar wij zijn de “racisten”! Dat ze daar eens mee beginnen in plaats van ons voor alles de “schuld” te geven.
  Inzicht baat natuurlijk niet als wij “bestuurd” worden door een regering die liever het geld geeft aan corrupte regimes dan aan hun eigen volk.

  Als we de lijn doortrekken van de Afro-descendenten, dan zijn alle blanken ook descendenten die recht hebben op een “herstelbetaling”. Wij zijn ook de nakomelingen van generaties die grote trauma’s moesten verwerken. Wat een onzin! Echt waar: om van kotsen!
  Wanneer gaat men eens stoppen met de nadruk op kleur en afkomst te leggen? Men wakkert alleen haat aan. Maar dan verwijt datzelfde “links” anderen als “racist” of “haatdragend”. Misschien is dat net de bedoeling van “links”. Misschien is men uit op conflict. Misschien is het stiekem hun natte droom dat “extreem rechts” opkomt. Misschien wil men WOIII ontketenen. Dat kan toch bijna niet anders, met al die onzin en hypocrisie?

  Mvg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s