Vierde golf

De ‘vierde golf’, dames en heren:

De intensieve zorgen-cijfers (IC = Intensive Care) zijn de enige relevante parameters (want bij gewone bezetting en opnames zitten heel veel asymptomatische die om andere reden gehospitaliseerd werden). De IC bezetting daalde sinds maandag 3 dagen op rij, van 264 naar 255, maar steeg gisteren licht met 3 tot 258. De grote stijging blijft dus uit. Op 6 september waren het er 237. We zitten dus aan een stijging van amper 21 patiënten op bijna 2 maand, over heel het land.

Er zijn veel meer besmettingen, ja, maar door de hoge vaccinatiegraad wordt dat nog minder relevant. Hét criterium is of onze gezondheidszorg het nog houdt. Geen Noord-Italiaanse toestanden. Dat wil niemand. Maar dat is ook helemaal niet aan de orde. De toekomst is per definitie onvoorspelbaar. Wat wel met zekerheid gesteld kan worden is dat er geen aanwijzing is dat de zorg voor een zware crisis staat en dat de vorige drempel om terug te versoepelen(!), 500 bedden op IC, allicht niet eens zal gehaald worden.

Deze regering is een amalgaam van zeven partijtjes die zo ver uit elkaar staan dat ze een coronacrisis nodig hebben om onder één vlag te rally’en.

Als die crisis er niet is, eten wij, de Vlaamse oppositie, ze op, zoals in het debat na de State of the Union duidelijk bleek. Wat een boeltje was dat.

En dus maken ze er wel een nieuwe crisis van. Artificieel als het moet. De media doet de rest. Wat een paniekzaaierij. Wat een volksverlakkerij.

De federale regering gaat nu de ‘pandemische noodsituatie’ uitroepen over het hele land. Voor drie maanden. Ze zullen alles kunnen doen. Álles. Avondklok, lockdown, noem maar op. Dat is wat de Pandemiewet van Verlinden mogelijk maakt. Zonder echte reden. Zomaar.

Die schandalige wet komt op 10 november naar de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Er is geen enkel Kamerlid dat meer stemmen van burgers vertegenwoordigt dan uw dienaar.

Ik. Stem. Tegen.

PS: Er is wel een enorme stijging van de werklast in de eerstelijnszorg (meer besmettingen en meer testen). Mijn uitdrukkelijke dank aan al die mensen die nu niet weten waar hun hoofd staat. 🙏

Een gedachte over “Vierde golf

  1. Wil dat dan zeggen dat de maatregelen al zeker niet moeten gevolgd worden tem 10 november??? AUB ZOEK MEDESTANDERS OM NEE TE ZEGGEN. HELP DE BURGERS…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s