Het gas van Poetin, de centrales van Xi Jiping

Terwijl Europa met de billen bloot Poetin’s wrede oorlog financiert via de gasfactuur van een klein miljard euro per dag (!), sluit België zowat alle kerncentrales en bouwt ze overgesubsidieerde en CO2 brakende gascentrales. Of beter, ze laat die andere autocratische wereldmacht, China, die gascentrales bouwen.

Kijk eens wat ik ontving: de oprichtingsakte van de anonieme vennootschap SEPCOIII BELGIUM. Deze vennootschap is de Belgische poot van het Chinese staatsbedrijf SEPCO, de mechanische arm van het kapito-communistische regime van Xi Jiping. Het zal voor het Franse ENGIE de gascentrale in het Waalse Les Awirs bouwen. Tientallen miljoenen rechtstreeks in de pocket van de Chinese Oeigoeren-strafkampcommandanten. Maar hey, de Groenen hebben wel een resolutie gestemd hé.

Op het kabinet van Tine VDStraeten vallen ze uit de lucht, Staatsveiligheid ‘wenst niet te reageren’, en bij de militaire inlichtingendienst proberen ze operationeel te blijven nadat Defensie volledig plat werd gelegd door de grootste cyberaanval, mogelijks vanwege een vijandige statelijke actor.

Lees er alles over in HLN vandaag met commentaren van Prof. Dr. Holslag, Prof. De. Prenten en mezelf en probeer niet steil achterover van je stoel te vallen.

Wij moeten dringend terug weerbaar worden. Stop de naïviteit en maak werk van een echte veiligheidscultuur.

Ik zal de regering hierover ondervragen.

Advertentie

Een gedachte over “Het gas van Poetin, de centrales van Xi Jiping

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s