België uit de NAVO en de NAVO uit België

In tijden van oorlog vallen de maskers af.

De banden tussen radicaal-rechts en Vladimir Poetin zijn al vaak bewezen en boven gehaald. Marine Le Pen’s ‘lening’ bij een Russische bank kostte haar veel stemmen. De verkiezingswaarneming van enkele VB’ers op de Krim kost Van Grieken kapitaal op centrum-rechts.

Het verdwijnt in het niets als je het De Zondag interview met PVDA-leider Raoul Hedebouw leest. ‘Geen militaire steun voor de Oekraïners, minder geld voor defensie, de NAVO uit België en België uit de NAVO.’ Dit extreemlinkse jaren 80 standpunt werd enkele dagen ervoor ook al geformuleerd door Mieke Vogels.

Extreemlinks teert al jaren op het anti-Amerikaanse sentiment om elk Westers bondgenootschap aan te valllen. Donald Trump was in dat opzicht een geschenk uit de hemel van Che Guevara en Fidel Castro.

Één van de linkse lijnen is dat het NAVO-budget met bijna 1000 miljard euro tig keer meer is dan het Russische defensiebudget. Als je dat beter bekijkt merk je dat dat appelen met peren vergelijken is. Het Russisch defensiebudget ligt veel hoger als wat ze officieel declareren én met een euro in Rusland kan je zo veel meer doen op vlak van militaire investeringen of het betalen van de soldij van Russische soldaten. KMS-professor en VUB-defensie-economiste Cind Du Bois bracht dat fakenews goed in beeld. Ik raad haar aan haar studies ook te bezorgen aan Karel De Gucht die dergelijke onzinnigheid mee loopt verkopen.

Ons militair bondgenootschap is niet perfect. Verre van zelfs. Maar het is wel die paraplu die ons al 73 jaar in vrede, vrijheid en veiligheid doet leven.

Laten we die koesteren en in ere houden. Hedebouw en andere extremisten varen wel bij polarisatie en opruiing.

In tijden van Europese oorlogen verdienen ze nul stemmen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s