Q’s dode mus

Vandaag stemt Vivaldi een gênant wetsontwerp over de strafuitvoering. Ondanks alle beloftes en stoere praatjes van Minister Vincent Van Quickenborne wil hij voor de derde keer de uitvoering van de gevangenisstraffen onder twee jaar uitstellen, minstens tot september 2023. De straffen onder de zes maanden zouden niet meer uitgevoerd worden en iedereen met een langere straf krijgt een ‘coronakorting’ van 6 maanden (sic).

Druppel

Daarnaast pakt Q op sociale media fors uit met zijn zogenaamde ‘recordaantal gedetineerden terug naar land van herkomst.’ In feite gaat het om amper 91(!) buitenlanders die een deel van hun straf zullen uitzitten in een buitenlandse gevangenis. In België zaten vorig jaar maar liefst 3.057 illegale vreemdelingen in de gevangenis. 1 op 34 is en blijft een druppel op een hete plaat. Dat Van Quickenborne hier zo mee uitpakt, is eigenlijk best lachwekkend.

Kosovo

De linkse regering in Denemarken kondigde vorige week een akkoord aan met Kosovo. Hun buitenlandse criminelen zullen voortaan hun straf in de Balkan uit moeten zitten. Zoals vaak toont dat kleine Scandinavische land ons de weg.

Prettige dag,

Theo

FOTO: Minister Van Quickenborne en zijn Open VLD pakken op sociale media fors uit met een dode mus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s