Diva Dedonder TRIS

Gisteren had ik eindelijk de kans om Defensieminister Dedonder te ondervragen over haar promotrip naar Amari. U weet wel, haar beslissing om met een keure journalisten waaronder de regionale omroep Notélé uit Doornik alwaar ze zelf jaren werkte, naar onze luchtmachttroepen in Estland te trekken voor een bezoek.

Haar antwoorden waren behoorlijk stuitend.

Vooreerst was er geen eigen FALCON vrij. De ene had motorpech, de andere was bezet door NAVO-SecGen Stoltenberg. Ze ‘moest’ dus wel eentje charteren. Dit werd een Bombardier CRJ200 privétoestel van het Deense Global Reach Aviation voor 49 personen voor haar kransje van 19 journalisten.

Stralen

Waarom de geannuleerde trip van de Kamerleden dan niet meekon met dit toestel? ‘Te weinig plaats’ dixit Dedonder. Aangezien er nog 30 plaatsen vrij waren en er maar 17 leden in de commissie Defensie zetelen, is dat natuurlijk quatsch. Dedonder wou ons gewoon niet mee op haar promotrip. Ze wou zelf kunnen stralen. Geen lastige Kamerleden mee. NoTélé ja, NoFrancken nee.

TV Limburg

Daarnaast wist ze te zeggen dat ze geen onderscheid maakt tussen regionale omroep en nationale omroep. Op mijn vraag waarom ze dan het Leuvense ROB TV, RING TV of het populaire TV Limburg niet mee had gevraagd, maar enkel en alleen haar eigen omroep, moest ze het antwoord schuldig blijven.

Ah ja, dit promotripje kostte defensie, of beter u, 51.895 euro.

Ze liet ook weten dat ze mijn FB-stukjes over dit thema niet kon appreciëren. Moest haar voorganger Vandeput dit geriskeerd hebben, de PS en ECOLO hadden hem afgemaakt. Afgemaakt, zeg ik u.

FOTO: De Bombardier CRJ200 van Global Reach Aviation. Dedonder liet dit toestel voor 51.895 euro charteren voor een promotrip naar onze F16’s in Estland. Zelf geselecteerde journalisten, oa van ex-werkgever NoTélé mochten mee, Kamerleden niet. Er was nochtans plaats genoeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s