Meer Vlaams geld voor het CST?

De afgelopen dagen ontstond er veel commotie over deze beslissing van de Vlaamse Regering. ‘Meer geld voor dat vermaledijde CST, hoe kan dat nu?’ Als het over dat CST gaat draait de sfeer onmiddellijk naar toxisch. Het maakt nerveuzer dan een skin op speed.

De uitleg is nochtans eenvoudig:

Deze regeringsbeslissing betreft een herverdelingsbesluit vanuit de Corona-provisie naar de agentschappen Digitaal Vlaanderen en Zorg & Gezondheid voor de reeds gedane uitgaven. Geen nieuwe beleidsbeslissing dus.

Dit gaat over al gedane uitgaven en verdere financiering van de bestaande COVID-helpdesk. Die blijft noodzakelijk aangezien bijvoorbeeld voor sommige buitenlandse reizen covid-certificaten nog in gebruik zijn en nog opgelegd worden door de landen waarheen men afreist. Als mensen tijdens de vakantieperiodes hierover vragen hebben, moeten ze dus ergens terecht kunnen.

Sorry, dat deze duiding zo lang duurde, het was zaterdag een speciale dag binnen de partij met afscheidsaankondiging van Valerie en de partijraad en zondag heb ik met volle teugen van Vaderdag genoten.

Prettige werkweek!

Theo

PS: ik blijf intussen ijveren voor de volledige afschaffing van het CST.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s