Lang leve de technocratie

Zegt de naam Hadja Lahbib u iets?

Ze is de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken in opvolging van Sophie Wilmès (die voor haar zieke man zorgt). Ze was de nieuwslezeres van de RTBF, heeft Algerijnse roots en woont in Schaarbeek. Ze heeft geen enkele politieke noch diplomatieke ervaring en kwam niet op bij de verkiezingen.

Lang leve de technocratie

In de regering De Croo is nu al 1 op 3 van de 20(!) regeringsleden niet verkozen. Dit technocratenkabinet haalt de neus op voor de democratie. Ze bewijst haar ivoren toren mentaliteit elke dag in dossiers als de kernuitstap, het migratiebeleid, de repatriëring van IS-terroristen en – recent – de Irandeal.

-33 MILJARD

Intussen luidt de zoveelste instelling de noodklok over ‘s lands staatsfinanciën. Het Monitoringcomité voorspelt een krater in de begroting van 33 miljard euro tegen 2027, de slechtste begroting van het Westen. België is de zieke man van Europa.

Zuur

Éminence grise van de christendemocratie Koen Geens trok deze week aan de alarmbel. ‘Het federale niveau kan nauwelijks nog grote hervormingen doen, het enige wat ze kan doen is de uitgavenkraan verder opendraaien.’ Geef hem maar eens ongelijk, maar intussen blijft zijn partij wel lekker zitten in die regering en lijkt het erop dat de nieuwe voorzitter het leven in de Vlaamse regering graag verzuurt.

Stop de versnippering en verspilling

Om de inertie en geldverspilling van dit land tegen te gaan, moet er confederalisme komen. Om dit te bereiken heb je mogelijks minder en grotere politieke formaties en dus herverkaveling via stembus en/of kieswet nodig. En een verlaging van de partijfinanciering. Zij vormt immers de levensverzekering voor al die kleine partijen. De huidige versnippering én verspilling zijn onhoudbaar. Het geld is op, de tijd is op en het geduld is op. Tijd om keuzes te maken.

En wat ben ik tevreden dat onze vier Vlaamse N-VA ministers (Diependaele, Jambon, Demir en Weyts) verkozen zijn voor en door het volk. Dat we dit maar blijven doen.

Als statement.

Advertentie

2 gedachtes over “Lang leve de technocratie

 1. Hoe komt het dat een allochtone moslima zonder enige ervaring én onverkozen minister kan worden??? KON MEN GEEN ENKELE BLANKE AUTOCHTOON VINDEN ONDER DEZE VOORWAARDEN???? WORDT ONS LAND EEN MOSLIMSTAAT????? ik ben het kotsbeu. Moslims horen hier geen bestuurlijke functie te hebben. Ze zijnin de EERSTE plaats moslim, dan burger van het land van herkomst EN DAN PAS ALS ALLERLAATSTE misschien Belg🤮🤮🤮🤮

 2. Dit technocratenkabinet haalt inderdaad de neus op voor de democratie. Maar ook de NVA haalt haar neus op voor de democratie, anders zou men nooit de samenwerking met het Vlaams Belang weigeren!
  Herinner je hoe verontwaardigd de NVA was, dat ze als grootste partij aan de kant gezet werd. En nu doet de NVA hetzelfde met het Vlaams Belang! Kan het nog hypocrieter?

  En zeg niet dat dit is om de bevolking te “beschermen”!
  We zitten met een liberale sjoemel-poedel die vrolijk haar buitensporige wedde verzilvert om thuis te zitten: geen probleem! Probeer dat maar eens als werkmens: onmiddellijk aangepakt!
  Joke Schauvliege die er vrolijk op los liegt en bedenkelijke zaken regelt: geen probleem!
  In Brussel zitten “politici” die wetten stemmen op basis van de islam: geen probleem! Dat we daardoor terug geschoten worden naar de middeleeuwen en dat de democratie vervangen wordt door een theocratie: geen probleem!
  Dat de nieuwe “verrijkende culturen” dagelijks het leven zuur maken voor de Vlamingen door hen te terroriseren: geen probleem! Een minister daarentegen krijgt bij de minste bedreiging onmiddellijk bescherming!
  Maar het Vlaams Belang… Oei, oei, dát is een “probleem”! Ze hebben nog de kans niet gehad om zich te bewijzen, maar ze worden verstoten op heel selectieve en hypocriete beoordelingen. Men zou beter wat kritischer kijken naar het zootje ongeregeld dat dit apenland bestuurt. Men zou ook beter wat meer kijken naar wat er op straat en in wijken gebeurt! O ja, dat zijn maar “gewone” mensen, wie ligt daar nu wakker van? Blijkbaar enkel het Vlaams Belang! Maar die zijn “gevaarlijk”!

  Wat moet het toch fijn zijn om in een democratie te wonen waar volksvertegenwoordigers nog werkelijk het volk vertegenwoordigen. Daar kunnen wij enkel van dromen…

  MVG van een ex-NVA-stemmer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s