De oude tramlijn

In de jaren ‘50 reed er een tram van Leuven naar Diest, door Linden en Lubbeek. De tramlijn werd afgeschaft om plaats te maken voor Koning auto. 70 jaar later kan je enkel concluderen dat dat een vergissing was. Die tramlijn had er nu nog moeten zijn.

Heroïnehoertje

De paarsgroene regering van begin jaren 2000 besliste om uit de kernenergie te stappen. 22 jaar later worstelen we hier nog altijd mee. Meer nog, na de ‘100% zekere sluiting’ komt er nu alweer een tijdelijke verlenging van de jongste twee kerncentrales. Daarnaast blijven we inzetten op het bouwen van gascentrales (door de Chinezen), het invoeren van milieuonvriendelijk schaliegas uit de States en hebben we onszelf aan de Russische gaslijn gelegd als het eerste het beste heroïnehoertje.

Paarsgroene pretpolitiek

Er is een manifest gebrek aan langetermijndenken in ons land. En Vivaldi vormt de emanatie van dit manco. Of het nu gaat om energie, migratie, defensie, kerntaken, staatsinrichting, geopolitiek handelen (houding tav Iran, China, Rusland) of de massale budgettaire ontsporingen. De pretpolitiek van brood en spelen regeert het land. Die prijs betalen we nu cash.

Verkozen visie en leiderschap

We hebben nood aan echt leiderschap met verkozen(!) politici die de bakens verzetten en keuzes durven maken met een visie op lange termijn.

Time for choosing.

FOTO: 1958: Tramlijn op de N2 Leuven-Diest in Lubbeek (let ook op de prachtige laanbomen).

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s