Het Dublincentrum zonder toekomst

Afgelopen week opende de regering een zogenaamd ‘Dublincentrum’. Dit centrum dient om asielzoekers die onder de Europese Dublin III verordening vallen, op te vangen. Deze mensen moeten namelijk terug naar het eerste Europese land van binnenkomst. Dat land is bevoegd voor de afhandeling van de asielaanvraag. Op dit ogenblik is dat ongeveer de helft van alle asylanten. Meer dan 1.000 in juli.

Snel vol

Het centrum staat in Zaventem en telt 220 plaatsen. (De asielzoekers die er zaten, werden overgebracht naar nog maar eens een nieuw asielcentrum in Machelen, 2 km verder.) Als men consequent is in de toewijzingen zal het op enkele dagen helemaal vol zitten. De uitstroom naar andere Europese Lidstaten zal er amper of niet zijn. Door allerhande procedures, termijnen, beroepsmogelijkheden en de onmogelijkheid vanwege Europese hoven om terug te sturen naar oa Bulgarije en Griekenland, zal er finaal niet veel in huis komen van het terugsturen.

Putje van het bad

Het is een druppel op een hete plaat. België is het putje van het Europese asielbad. Na Oostenrijk is België de meest begeerde eindbestemming voor asielzoekers van over de hele wereld. Duizenden per maand komen hier hun kans wagen. Er is geen plaats voor hen in de asielopvang, geen plaats op de woningmarkt en geen plaats in de scholen. De integratie van deze mensen verloopt dramatisch slecht, hun werkzaamheidsgraad is de laagste van heel Europa, terwijl de OCMW-steunbudgetten alle records breken en werkgevers smeken om werkvolk.

Wegkijkers

De regering blijft intussen hardnekkig weigeren om mijn forse ‘Don’t come to Belgium!’-ontradingscampagnes terug online te zetten. Ze weigeren ook mijn verstrengingen via wetsvoorstellen te steunen. Net als ze Oostindisch doof blijven voor de enige oplossing: het invoeren van een Australisch model via het externaliseren van de asielprocedure buiten de grenzen van de EU. Allemaal ‘inhumaan’ volgens Vivaldi.

Ik vind dit beleid van pappen en nathouden inhumaan.

Energie, migratie, verpaupering, islamisme, kernenergie, begroting, klimaat… wij worden bestuurd door wegkijkers. Echte problemen worden niet aangepakt, terwijl men dagelijks doorboomt over details en futiliteiten zoals heel dat woke-gedaas. De emo-politiek regeert terwijl autocratische regimes in het oosten ons meer en meer in de tang nemen. De clickbait-media zijn de herauten van onze ‘ik voel me gekwetst’-samenleving. De gemiddelde Chinees of Rus lacht zich een breuk om zoveel gewauwel.

Erger is ergernis.

In uiterlijk 2024 moet ons land de omslag maken naar het confederalisme. Vlaanderen moet zelf haar eigen weg kunnen gaan. Gedaan met wegkijken. Als het Westen terug weerbaar wil worden, beginnen we beter met onszelf in Vlaanderen. Ik zal me hiervoor inzetten en vraag uw steun.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s