De Taliban 2.0

Een jaar geleden kwamen de Taliban terug aan de macht in Afghanistan. Na een blitzkrieg namen ze de hoofdstad Kaboel in. De Westerlingen vluchtten als angstige hazen. De evacuatie verliep in chaos. 13 Navy Seals verloren het leven bij een bomaanslag aan Kabul Airport. President Biden kwam zwaar onder vuur.

Red Kite

In België verliep de evacuatie-operatie ‘Red Kite’ al even chaotisch. Honderden Afghanen werden ‘gered’, waarvan een deel erkende vluchtelingen die per definitie niet mogen terugreizen naar hun thuisland, maar het wel deden. Omdat het quasi allemaal mannen waren, waarvan een deel op zoek naar een (gedwongen) huwelijkspartner, werd ook nog eens een deel van die bruidjes mee geëvacueerd met onze C130’s, zonder verblijfsvergunning of -screening. Deze Afghanen wonnen het groot lot.

Sindsdien wordt ons land overspoeld door Afghaanse mannen en niet-begeleide ‘minderjarigen’ waarvan een groot deel meerderjarig blijkt. De asielfraude is endemisch.

Naïviteit met hoge prijs

Na een militaire operatie van 20 jaar werd dit prachtige Aziatische land terug overgeleverd aan een kliek achterlijke godsdienstgekken. De internationale gemeenschap en media, Amerikanen op kop, probeerden de publieke opinie wijs te maken dat de Taliban veranderd waren. De ‘Taliban 2.0’ verdienden een kans. Veel internationale organisaties bleven miljoenen pompen in dit land en regime. Resultaat van zoveel naïviteit: meisjes terug aan de burqa, scholing afgeschaft en steniging heringevoerd.

Al Qaida

Intussen gaan de Taliban aldoor op de koffie in Teheran (vergeet aub het riedeltje: ‘sjiieten kunnen soennieten niet uitstaan’. Inzake terrorisme en Westerse haat staan ze schouder aan schouder) en bewijst de Amerikaanse dronekill op Al Qaida leider Al Zawahiri dat Al Qaida haar Afghaanse vrijhaven, na 9/11 en 20 lange jaren, terug in handen heeft. De man verbleef immers al enige tijd terug in Afghanistan onder het goedkeurende oog van de Taliban.

Het doet me denken aan het liedje van The Poppys: ‘Non, non rien a changé, tout, tout a continué.’

2 gedachtes over “De Taliban 2.0

  1. Waarom laten jullie er dan ook zoveel binnen…. want of het nu Afghanen zijn of andere moslims ze zijn allemaal hetzelfde…. hier lopen ook meisjes van 3jr met een hoofddoek of ze mogen niet buiten. Hier pesten de moslimjongeren autochtonen tot ze weggaan….en als blanke autochtoon KRIJG JE NERGENS STEUN…. er verandert wel iets: het wordt STEEDS ERGER….

  2. Weet je wat er ook naïef is?
    Dit constant aankaarten en dan weigeren om samen te werken met het Vlaams Belang! Of is het eerder hypocrisie???

    Mvg van een ex-NVA-stemmer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s