De Italiaanse orkaan

Vlam! Een bord spaghetti voor de Europese mandarijnen aan het Schumanplein. Een welgemeende F*** You vanuit Rome voor de Von der Leyens, Timmermansen en Verhofstadts van dit roestige continent.

Zondag koos Italië massaal voor Giorgia Meloni en haar partij ‘Broeders van Italië’ (Fratelli d’Italia). Een partij met een aangebrande Mussolini-voorgeschiedenis en een voorzitster die de maatschappelijke bocht scherp durft aansnijden.

Melaatsenratel

In de Italiaanse media wordt ze bestempeld als centrumrechts tot rechts. In het links-liberale West-Europa is ze unisono ‘extreemrechts’. De ultieme melaatsenratel vanwege het Europese establisment. Wie stempel en inkt bezit om politici (en hun miljoenen kiezers) tot maatschappelijke paria’s te taggen, blijft me – na 22 jaar Wetstraat – nog steeds een raadsel. Liggen ze in handen van de haute finance, de syndicale wereld of onze politiek correcte media en academiën?

De Magere Hein van het Schumanplein

En wanneer juist krijg je die stempel? Als je tegen illegale massamigratie bent? Tegen de hoofddoek? Tegen de LGBTQI-agenda? Tegen de genderideologie? Tegen abortus? Hoeveel ondeugpunten moet je scoren vooraleer de Magere Hein van het Schumanplein langskomt om het gras onder je carrièrepad weg te maaien door je te bestempelen als racist/fascist/seksist?

Meloni is geen van allen en haar koers zal centrumrechts zijn, toch lees je de grootste onzin in onze media. En heb je die bijgewerkte foto van Knack gezien? Meloni grijs, grauw en agressief gemaakt. Giorgia la befana. En dat vanwege ons weekblad der herauten tegen alternatieve waarheden en fakenews.

Selectieve democratie

Vandaag kopt De Tijd: ‘Net wat Europa kon missen, een Italiaanse ruk naar rechts.’ Zelfs van onze enige Europese kwaliteitskrant krijgt Meloni geen eerlijke kans. Op geen enkele links-liberale bank een proficiat te bespeuren. Uiteraard ook niet van onze Belgische paarsgroene regering voor wie politieke correctheid een staatszaak is. ‘De eeuw van de vrouw’ opent zich niet voor de eerste vrouwelijke premier van Italië indien ze ideologisch rechts-conservatief is.

Links verwijt rechts de democratie te ondermijnen, maar doet zelf niets anders door miljoenen Europeanen weg te zetten als dommeriken. Noteer alvast het woord van de 21ste eeuw: ‘deplorables’. Thank you, Hillary.

Les infréquentables

Dat ze er in de Brusselse salons al maar aan beginnen wennen, les infréquentables worden groter en groter. Na de overwinning van de Zweedse Democraten en nu de Fratelli vertegenwoordigt onze Europese ECR fractie nu al meer miljoenen Europeanen dan de traditionele christendemocratische, groene en liberale fracties. Enkel de socialisten zijn groter.

Christendemocratie, tanend en radeloos

Vooral de tanende macht van de Euopese christendemocratie valt daarbij op. Gisteren zagen we er een fraai staaltje van in onze Vlaamse hemisfeer. Kersvers voorzitter Sammy Mahdi liet zijn twee aanhorigen in de regering op elk compromisvoorstel koud ‘Neen’ zeggen. Gebikkel om een handvol euro extra terwijl de westerse wereld op haar grondvesten davert.

Jambon deed alles voor Beke. Verdedigde het onverdedigbare en krijgt nu stank voor dank. De radeloosheid van de christendemocratie toonde zich nooit markanter. Het ‘goed bestuur’ ingeruild voor sabotagepolitiek. Kris Peeters bis. Ze gaan er wel mee varen.

Poetin

Of Giorgia Meloni een goede premier van Italië zal worden ‘remains to be seen’. In een land dat al jaren kampt met nulgroei, hoge werkloosheid en immense regionale verschillen zal dat geen sinecure zijn. De duurtijd van Italiaanse regering is kort, de coalitie onuitgegeven. En aangezien politieke idolatrie niet aan me besteed is, zal ook ik kritisch toekijken, zeker naar hun Poetin-lijn en NAVO-koers.

Giorgia

Vast staat dat Giorgia Meloni de Italianen terug heeft leren dromen. Na de jarenlange gortdroge technocratische pap van Mario Draghi en co stond er een vrouw op. Uit het niets. Maar met een diepe overtuiging, de welbespraaktheid van een oud-Romeinse redenaar en de innerlijke kracht van een orkaan.

Succes, Giorgia. Viva Italia. 🇮🇹

Advertentie

2 gedachtes over “De Italiaanse orkaan

 1. Awel, ik hoop dat het haar lukt. Als ze is wat ze zegt dat ze is dan is ze wat we EINDELIJK nodig hebben. Een NORMAAL persoon met gezond verstand in de politiek. Btw DIT ZOUDEN JULLIE MOETEN DOEN VOOR ONS. Maar nee liever kakken op iemand die het WEL doet. Nog iets hier in ons Belgenland ben je al een racist als je nog maar durft zeggen dat je een Belg bent…..

 2. In Italië werken de “rechtse” partijen wél samen!
  Wanneer zal de NVA dat doen? Als het te laat is? Als er – net zoals in het Verenigd Koninkrijk – kalifaten ontstaan binnen de seculiere staat, met de sharia als rechtssysteem? Hier zijn ze anders ook al goed bezig!
  Of gaan we wachten tot het racistische “Black lives matter” (eigenlijk betekent dat “Enkel negers doen ertoe.”) de blanke kindjes een schuldgevoel inlepelt vanaf de kleuterschool, zoals in het Verenigd Koninkrijk? Hier zijn ze anders ook al goed bezig!
  Het is ver gekomen! Denk je dat ik nog zou strijden voor zo’n Vlaanderen, België of Europa? We lachen met de Russen die massaal deserteren, maar ik denk dat het hier niet veel beter zou zijn! En denk je dat je op die “verrijkende” inwijkelingen kunt rekenen die het vrije westen haten? Het mes in de rug krijg je!
  Terwijl de Perzen in Iran strijden voor hun vrijheid en land, geven onze “leiders” zomaar alles in handen van degenen waar de Perzen tegen strijden.
  Het “vrije” westen is in handen van individuen met duistere plannen. Dat kan enkel als “politici” daarin meegaan. We moeten ook de smerige rol hierin onder ogen durven zien van het ongeremde kapitalisme, de “globalisering”. Kapitalisten hebben er alle baat bij dat volkeren, naties en landen uiteenvallen. Dat is wat er gebeurt met Europa. De eenheid bestaat enkel in het wereldvreemde ivoren torentje. Het moet allemaal eenheidsworst worden, met één centraal zakkenvullend bestuur. Het lijkt wel alsof men een burgeroorlog wil.
  Hitler sloeg de nagel op de kop in zijn “Mein Kampf”. Alles wat hij beschreef, zien we gebeuren. O ja, dat is taboe, “dom” van mij. Ik ben dan ook maar een “domme” burger die “rechts” stemt. Leve het “vrije” westen!
  De Italianen weten wel beter! Ik wens Italië alle succes toe!

  Mvg van een ex-NVA-stemmer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s