Kleutertuin

‘Is dat hier een kleutertuin?’ sneerde Alexander De Croo me toe. Het investituurdebat woedde in alle hevigheid en hij vocht als een leeuw voor zijn versbakken paarsgroene regering. Mijn kritische vragen bij de haalbaarheid van de erg breed ingeschatte ontvangsten uit de strijd tegen sociale en fiscale fraude, een klassieke sluitpost van de begroting wegens moeilijk controleerbaar, bevielen hem allerminst. Het feit dat ik deze nieuwe inkomsten durfde optellen over de vier jaren van zijn regering De Croo I, vond hij onjuist. Het gros van de economen en begrotingsexperten gaf me later gelijk, maar ‘who cares?’ zal hij gedacht hebben, ik heb die Francken toch eens lekker te kijk gezet.

Kleuterjuf Eva

Twee jaar later moet ik de premier gelijk geven. Zijn regering ís een kleutertuin met kijvende kleuterjuf Eva en een opstandige kleuterklas vol paarsgroene kleuters met 0,0 geldbesef en dito verantwoordelijkheidsethiek. Maar de juf gaat te ver en schooldirecteur Alexander grijpt in. Hij zet niet de balorige lummels in de hoek maar de juf, ezelsoren inbegrepen. De directeur stelt de ouders Magnette, Nollet en co gerust. De juf is gestraft en zal nooit nog kijven. Wat denkt die wel.

PS: Hulde aan onze begrotingsexpert @sander_loones die Vivaldi’s kaduke staatsbegroting – de allerslechtste van Europa – al twee jaar fileert. Doe zo verder, goede vriend.

PPS: Zoals ik voorspelde werden de inkomsten uit de strijd tegen sociale en fiscale fraude hoogstwaarschijnlijk zwaar overschat, maar 100% zekerheid krijgen we nooit omdat men onze vragen uit de weg gaat.

Een gedachte over “Kleutertuin

  1. Sander Loones doet inderdaad (al lang) uitstekend werk, kreeg gisteren van Michael Van Droogenbroeck zelfs een terechte pluim (prime time Villa Politica).
    Maar nu moet N-VA vol in het offensief gaan, de centen zijn voor de mensen het belangrijkste en al zeker voor de werkenden.
    De Arbeidsdeal, de migranten, de waanzinnige kosten voor energietransitie, de kernuitstap, de hoge kosten van cabinetten (met 180 zagen ze nog geen fouten..) enzv. stenen genoeg om op te kloppen.
    Het is nu het momentum om voluit in de aanval te gaan en in de media te blijven aanhalen dat er niets beweegt en de schulden alleen verder stijgen.
    Ook niet vergeten dat er in Vlaanderen ook nog veel werk is om de financiën op orde te blijven houden en te verbeteren, eens deftig snoeien in sommige “waanzinnige” subsidies, zou al een goed begin zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s