Slechtste begroting vol leugens

❗️Kris Van Cauter, de begrotingsexpert van de gedefenestreerde Eva De Bleeker reageerde gisteren publiek op de reconstructie van de blauwe rampweek die De Tijd maakte.

Hij schrijft dat het kabinet van Premier De Croo expliciet een akkoord heeft gegeven voor de begrotingsversie met de 1,3 Miljard (kostprijs van de BTW verlaging naar 6% voor energie in 2023) minder inkomsten in opgenomen.

Desinformatie

Dat is heel straf en betekent dat Eva De Bleeker van in het begin correct gehandeld heeft en dat premier De Croo liegt.

Dit moet verder uitgezocht worden. Indien bewezen, moet De Croo zijn conclusies trekken. De desinformatie, ontransparantie en onwaarheden zijn niet meer te harden.

Geen budgetneutraliteit

Weet u dat over de essentiële discussie van de budgetneutraliteit van de BTW-verlaging ook helemaal geen akkoord blijkt te bestaan? PS-voorzitter Magnette zegt dat dat over tien jaar maar eens bekeken moet worden. We hebben de slechtste begroting van de hele EU, maar links haalt haar schouders op.

Links populisme

Groen Kamerlid Van Besien verwoordde het donderdag treffend, de begroting moet ‘ten dienste staan van de mensen’. Over het feit dat ‘de mensen’ nog generaties lang deze gigantische schuldenputten moeten afbetalen, geen woord. Plat links populisme.

Wie gelooft die mensen nog?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s