10 jaar burgemeesterschap: Realisatie #1 Rust brengen

Maandag ben ik 10 jaar burgemeester van Lubbeek.

Wat hebben we in die 10 jaar gerealiseerd?

Tijd voor een terugblik in 10 hoofdstukken.

Vandaag REALISATIE #1 : Rust brengen

Toen ik de sjerp overnam, vormde Lubbeek een modderpoel van politieke intriges, gebroken partijrelaties en onderlinge vetes. Dit ondermijnde de dagelijkse werking van de gemeente zodanig dat Lubbeek door de Vlaamse Regering onbestuurbaar werd verklaard en onder curatele werd geplaatst. Lubbeek haalde toen maandenlang het nationale nieuws (cfr foto van artikel in DS 13/03/2010).

De kiezer toonde het toenmalige bestuur bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 de spreekwoordelijke middenvinger en gooide de decennialange politieke krachtsverhoudingen overhoop.

Ik werd burgemeester met een duidelijk mandaat. Mijn opdracht vanwege de kiezer was helder: breng de rust terug, maak Lubbeek terug bestuurbaar en herstel wat elke Lubbekenaar verkiest: ‘Vivons cachés, vivons heureux’.

Dat is gelukt. De politieke rust is al 10 jaar verzekerd. De meerderheid is ruim en stabiel, er is geen dissidentie, zaken worden intern doorgesproken en zeker niet in de media. Geen moddergevechten, ook niet met de oppositie. De sfeer in de gemeenteraad is professioneel, nooit persoonlijk noch agressief. Waarvoor mijn bijzonder waardering en dank. 🙏

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s