Over farizeeërs en opgesloten gezinnen

Wow, wat was dat gisteren in de Kamer? 😳

Asieldealdebat, de aanval op mij werd frontaal ingezet, één tegen allen. Volgende drie uithalen bleven me het meeste bij,

1/ Nicole De Moor: ‘Mijnheer Francken, u kon dat doen, u deed het niet, wij doen het wel.’

Hiermee klopte De Moor zich op de borst dat ze een aantal – relatief beperkte – aanpassingen aan de Vreemdelingenwet zal doorvoeren die ik niet doorvoerde. Ik wist niet wat ik hoorde. Élk van deze aanpassingen blokkeerde De Moor járenlang als kabinetschef van Kris Peeters toen ik die als staatssecretaris voorstelde. Élk van deze voorstellen stemden de CD&V’ers de afgelopen jaren weg toen ik ze voorstelde in de Kamer.

Enkel tsjeven kunnen dit met een uitgestreken gezicht zeggen. Farizeeërs eerste klas.

2/ Alexander De Croo: ‘Dat is het verschil tussen Francken en wij, deze regering sluit geen kinderen op.’

Ook De Croo vond het nodig om me frontaal aan te vallen (afgesproken?). Hij sprak me aan, maar switchte plots naar het Frans. Links Wallonië moest gepaaid. Morele lesjes die bijzonder goedkoop klinken.

Isolde Vanden Eynde schrijft het in haar HLN-edito vandaag zo: ‘Toen Ecolo deze nieuwe wet verdedigde in de Kamer, klonk op de banken van Open Vld geen applaus. Partijgenoten Patrick Dewael en Maggie De Block handelden dan ook anders in het verleden. Zij weten: de regering-De Croo sluit in haar asielakkoord enkele achterpoortjes, maar opent hier een nieuw.’

En heb je het goedkeurend knikje van Maggie De Block gezien toen ik repliceerde dat een opsluitingsverbod ‘une fausse bonne idée’ is?

Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden.

3/ Wouter Devriendt: ‘Ik zag in de ogen van de opgesloten kinderen…’

De groene moraalridders zijn kampioen in emotionele chantage. En geen chantage werkt beter dan onschuldige kinderogen…

Dat het wettelijk verbod op opsluiting van kinderen in gezinsverband ervoor zorgt dat tienduizenden illegale gezinnen een de facto vrijhaven tegen terugkeer krijgen, dat dit een enorm aanzuigeffect op illegale gezinnen in heel Europa zal creëren én dat dit het perverse effect genereert dat je aan illegalen eigenlijk de boodschap geeft: ‘Maak gauw kinderen en je bent safe.’ zegt deze koene kinderridder er natuurlijk niet bij.

Dat we het eerste West-Europees land zijn dat een dergelijk verbod invoert, verzwijgt hij ook. Zelfs de Duitse Groenen zijn niet zo dwaas.

De regering koos gisteren de frontale, persoonlijke aanval op mij als haar beste verdedigingsmiddel. Van veel dossierkennis of intellectuele eerlijkheid geen spoor. Een beproefde tactiek.

De Moor, Devriendt, De Croo en co onderschatten hiermee het intellect van de Vlamingen. Al die naïeve groenlinkse recepten werken niet op een fenomeen als internationale migratie anno 2023.

De werkelijkheid is mijn troef. En dat is hartenaas.

Een gedachte over “Over farizeeërs en opgesloten gezinnen

 1. En toch wil de NVA verder gaan met die hypocrieten. Liever België en Vlaanderen naar de knoppen helpen dan samen te werken met het Vlaams Belang.
  Matthias Diependaele herhaalt het nog eens in de Humo: de NVA gaat niet samen werken met het Vlaams Belang. Dries Van Langenhove is nu weg, maar dat verandert niets. Hoe hypocriet kan men zijn?
  Diependaele zegt in de Humo dat de Vlamingen zich vergissen als ze denken dat ze omgevolkt zullen worden door de migratiestroom. Ik vraag mij af in welk ivoren torentje Diependaele leeft. Mijn landelijke gemeente wordt op een hallucinant tempo omgevolkt. De steden zijn al omgevolkt, nu gaat men naar de landelijke gebieden.
  De migranten – absoluut geen vluchtelingen – krijgen alles in de schoot geworpen, mogen aan alles hun kloten vegen, het OCMW neemt het voor hen op. De huizen die ze ter beschikking krijgen worden achter gelaten als krotten. Maar als je dan zo iemand – uit ervaring – een huis weigert, dan ben je “racist”. Leve de hypocrisie!
  Papieren: daar vegen wij onze zak aan, meneer, het OCMW moet het maar oplossen. En dat gebeurt ook! Hallucinant!
  Mohammed moet slapen tot 12u00 ’s middags, wat denkt die postbode wel met zijn aangetekende brief? We gaan Mohammed toch niet uit zijn bed halen voor zoiets!
  De Vlaming krijgt een agressieve blik toegeworpen. Vlamingen verhuizen voor de pesterijen en de verloedering. De politie komt zelfs niet meer, want terwijl de agent de papieren opmaakt, gaat het gespuis al vrijuit.
  Vandaag weer taferelen gezien in het ziekenhuis. Hallucinant! Maar het zijn migranten: alles kan en mag. De “racistische” Vlaming moet zwijgen! En je kunt maar beter een tolk voorzien, want dat “recht” hebben ze! Ik had medelijden met de verpleegsters. Heel motiverend allemaal!
  Nederlands leren? Waarom zouden ze? Ze krijgen toch alles van het OCMW, zelfs een tolk. Kindjes maken, dat is het enige dat telt. En de Vlaming moet hun cultuur en gewoonten respecteren, niet omgekeerd!
  En wie danken die misbruikers van onze goedheid? Allah! Niet de Vlamingen, maar hun denkbeeldige Allah! Maar als er iets is dat hen niet zint, wie vervloeken ze? Niet Allah, maar de Vlaming die hen in alles voorziet. En zeg geen kwaad woord over hun zogenaamde “profeet” Mohammed, want dan riskeer je je leven. Een grapje over moslims? Er wordt onmiddellijk klacht ingediend: ze zijn “gekwetst”. Och Herekes toch! En dat in 2023! Er bestaan landen voor zo’n teergevoelige, humorloze hypocrieten, maar daar kunnen ze natuurlijk geen goedheid misbruiken.
  De toenemende vijandigheid naar Vlamingen is niet te beschrijven. Met hoe meer ze zijn, hoe agressiever ze worden. En door de bepampering van het OCMW vragen ze niets, nee, ze EISEN. Er staan zelfs advocaten ter beschikking op kosten van die gehate Vlaming. Leve de “politieke correctheid”!
  Maar voor Diependaele is er geen vuiltje aan de lucht! Er is geen omvolking en er is geen islamisering. Ongelooflijk! Misschien komt Diependaele enkel in contact met beschaafde mensen met een migratie-achtergrond. Maar dat is een minderheid. In de straat waar de “gewone” mens woont, is het een heel ander volk. Maar daar wonen natuurlijk geen “politici”. En ondertussen blijven ze toestromen, week na week! De homo- en jodenhaat moeten we er ook maar bij nemen. Westerse “hoeren” passen maar beter op hun tellen! Ik hou me vast voor de komende zomer. Het terroriseren van zwemgelegenheden, openbaar vervoer, vrouwen en meisjes,… Ach, ik zal wel een “racist” zijn.

  Bedankt egotrippende “politici”! Jullie carrière is natuurlijk “belangrijker” dan het land en het volk. Ik begin me af te vragen wat er erger zou zijn: een omvolking zoals die nu bezig is of een inval door Rusland. Qua vrijheid en democratie begint het hier al op Rusland te lijken. Want wie beweert dan onze media neutraal zijn, is helemaal wereldvreemd. Deze reactie plaatsen is tegenwoordig al riskant, want de realiteit moet verzwegen worden. Wie niet “politiek correct” is moet aangeklaagd worden. Dat is toch wat er ook in Rusland gebeurt? En als men straks nog eens een alcoholverbod invoert (de eerste debatten hier omtrent zijn begonnen), dan zijn de Russen straks vrijer dan het “vrije” Westen.
  Door onze egocentrische en machtsgeile “politici” gaat dit land – en heel West-Europa – naar de kloten. Zou Zelenski weten wat hem te wachten staat bij de toetreding tot de “EU”? Ik zou twee keer nadenken mocht ik hem zijn. Of misschien speelt hij het slimmer dan onze “politici”. Laten we het hopen voor het Oekraïense volk.

  Ik kijk trouwens uit naar het volgende artikel van Theo Francken over de zeer bedenkelijke NVA-figuur Siegfried Bracke: ‘Het profitariaat van zakkenvullende en gewetenloze politici.’
  Terwijl een pensioen van 1.500 € onmogelijk is voor een mens die heel zijn leven gewerkt heeft, krijgt een “politicus” het tienvoud omdat hij… uhh… ja, wat heeft hij eigenlijk gedaan? En wat doe je met zo’n maandelijks bedrag?
  Maar dat kan natuurlijk allemaal! Het is de arbeider die te duur is! De arbeider die dit land opbouwt kunnen we natuurlijk niets gunnen! Hij heeft het land opgebouwd, hij verdient dat niet! Nee, we geven het aan massamigratie en gelegaliseerde zakkenvullers! En dan vraagt men zich af waarom de afkeer jaar na jaar groeit.
  En blijf vooral de verkiezingsuitslagen negeren! Heel motiverend! De kloof tussen de “politiek” en het volk zal zeker “verminderen”! Waarom zou een mens nog gaan werken? Leg me dat eens uit!

  Ik citeer: [De Moor, Devriendt, De Croo en co onderschatten hiermee het intellect van de Vlamingen.]
  Dat doet de NVA ook als men de verkiezingsuitslagen blijft negeren! En net de NVA, die zit te janken dat ze als grootste partij aan de kant gezet werd. Jullie doen net hetzelfde met het Vlaams Belang. Over hypocrisie gesproken!

  MVG van een ex-NVA-stemmer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s