Debat met Georges-Louis Bouchez en de weg naar een eervol compromis

Voor een stampvolle zaal in het Henegouwse Jurbise ging ik donderdagavond in een fel gemediatiseerd debat met MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.

Afgekoelde heethoofden

In tegenstelling tot Verviers, waar mijn wagen werd gelyncht door extreemlinkse tegenbetogers, verliep nu alles veilig dankzij burgemeester Jacqueline Galant en haar politiediensten (waarvoor dank). Het feit dat het pijpenstelen regende, zorgde ook voor de nodige afkoeling van de heethoofdige FGTB-betogers.

We kruisten twee uur lang de degens over migratie, werkloosheid en ambitie, het gat in de begroting en Vlaanderen – Wallonië. En Français, bien sûr. 😅

Confederalisme

2024 wordt een cruciaal jaar. De enige uitweg uit het Belgische imbroglio is een confederale omslag naar meer autonomie en efficiëntie. De MR is onze natuurlijke partner in het sociaal-economisch en veiligheidsverhaal. Ze moet dat ook worden op het institutionele, mits heldere afspraken uiteraard.

De bal ligt in het kamp van George-Louis. Ik hoop dat hij er verstandig mee omspringt. Dát was mijn hoofdboodschap die avond en aan het applaus te meten, bestaat er bij de gewone Walen begrip en openheid voor.

Eervol compromis

Ik kom veel in de Franstalige media en zal dat blijven doen. Om de diabolisering tegen te gaan, om onze standpunten ongefilterd weer te geven en om het pad naar een eervol compromis te effenen.

Nieuw programma!

Vanaf zondag begint ‘mijn’ nieuw wekelijks TV-praatprogramma op de Franstalige nieuwszender LN24.

Het noemt ‘Les piliers du comptoir’ en is elke week zondag van 18u30-20u via Telenet en Proximus eenvoudig te vinden op je TV. Kijk gerust eens mee. Het is niet te serieus. (Als je geen Frans begrijpt, heb je er – vrees ik – wel niet veel aan.) 😅

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s