Dwangsomteller

‘Maar je kan wel van ons verwachten dat we dat oplossen en dat heeft deze regering gedaan.’ weinig woorden klinken zo hol dan de woorden van premier De Croo. Zo ook vorige week in plenaire.

Of het nu gaat over de begroting (De Bleeker) over de inkomsten uit fraudebestrijding (kleutertuin) of over migratie, de man maakt van overdrijvingen, fouten en zelfs leugens zijn handelsmerk.

Nederlaag

Euforisch waren ze vorige week, de paarsgroenen, want er was een asieldeal. Een deal die niets aan de instroom doet en waarvoor de torenhoge, principiële prijs van het opsluitingsverbod betaald wordt. Een prijs die links al decennia vraagt, maar die liberalen als Dewael en De Block altijd weigerden te betalen. Tot nu.

Belgium, good country

Wie niet in de luchtbel van de Wetstraat 16 leeft, ziet dat er in de praktijk helemaal niets opgelost is. Honderden illegalen en asielzoekers dolen rond in de Brusselse straten en dazen van kraakpand naar kraakpand. Op het Italiaanse eiland Lampedusa komt intussen een recordaantal illegale Afrikanen toe. België staat bij velen met stip genoteerd als voorkeurland van bestemming.

280 miljoen euro

De dwangsommen zijn intussen opgelopen tot meer dan 280 miljoen euro. Elke dag komt er 240.000 euro bij. Miljoenen aan belastinggeld voor individuele asielzoekers.

De premier krijgt nu ook een openbare verkoop op zijn bord. De gerechtsdeurwaarder beschikt sinds vrijdag over de lijst van niet-essentiële goederen van zijn kabinet. Of De Croo’s espressomachine er ook op staat is voorlopig onduidelijk. De verkoop van zijn inboedel zal hem misschien eindelijk uit zijn luchtbel doen komen. De confrontatie met de realiteit van de asielchaos zal keihard zijn.

Dwangsomteller

Ik maakte intussen een dwangsomteller. Zo kan je 24/7 zien waar uw belastinggeld heen gaat als Bobo United aan het roer van dit land staan.

Check it en deel gerust.

http://www.dwangsomteller.be

Werkmannen van stad Brussel boren gaten in het dak van een leegstaand pand opdat de asielzoekers die het gebouw – ten einde raad – kraakten, weg zouden gaan. Aanschouw het humaan asielbeleid van Vivaldi.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s