Illegale bootmigratie loopt uit de hand

Het loopt compleet uit de hand aan onze zuidgrens. Door het mooie weer en overijverige ngo veerdiensten en mensensmokkelaars, komen er tienduizenden illegale bootmigranten toe in Italië en Griekenland.

Volgens het Italiaanse ministerie van binnenlandse zaken kwamen er tot 9 maart dit jaar al 15.823 bootmigranten toe in hun havens. Dit is een verdrievoudiging tov vorig jaar (5.976) en het jaar voordien (5.995).

Lampedusa

De situatie is zeer kritisch in Lampedusa waar er een opvangkamp is voor 400 personen, maar er meer dan 3.000 illegale Afrikanen verblijven. Op 9 maart werd zelfs het all time dagrecord gebroken met meer dan 1.800 aangespoelden in 41 boten.

Aangezien Dublin een lachertje is en België hyperaantrekkelijk is, zullen wij een aanzienlijk van deze illegalen finaal moeten opvangen. De asielchaos zal hierdoor enkel nog groter worden.

Schuldig verzuim

Dat de regering De Croo blijft weigeren na te denken over een paradigmashift inzake grensbeheer richting een zero tolerantie tav illegale migratie kan enkel bestempeld worden als schuldig verzuim.

Gary Lineker

Intussen is de Britse minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman in Rwanda. Ze gaat de omstreden Rwandadeal op punt zetten. De conservatieve regering houdt voet bij stuk en zal illegale bootmigratie niet meer tolereren. De wetgeving is intussen gestemd, het relletje rond Gary Lineker gaan liggen.

De Britten hebben de boodschap wel begrepen. Illegale migratie ondermijnt een samenleving.

Nu de rest van Europa nog.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s