Groot Wit Bord

‘Een koffiezet, een diepvriezer en een groot wit bord.’ aldus staatssecretaris De Moor in de Kamercommissie. De inbeslagname was pover. Het overgrote deel van haar inboedel wordt beschouwd als ‘essentieel voor de dienst’. Een tweede koffiezet en een reeks planten werden eerst opgeladen, maar konden niet verkocht worden want waren gehuurd en dus geen eigendom van de federale overheid. Op mijn vraag waartoe het groot wit bord diende, kwam geen antwoord. Op mijn schamp dat het misschien gebruikt werd om haar realisaties op te noteren, kwam een vernietigende blik.

De gewapende arm der advocaten

De opengrenzenngo’s en hun gewapende advocatenarm (genre PvdA-proxy progress lawyers network), zetten hun strijd verder. Na FEDASIL en het kabinet De Moor, is het kabinet De Croo aan de beurt. Ook hier zal de financiële opbrengst mager, maar de symboliek mega zijn.

292 miljoen

De dagelijkse veroordelingen blijven intussen doorgaan, de dwangsommen (die de federale overheid moet betalen aan individuele asielzoekers die geen opvang kregen), lopen volgens mijn dwangsomteller op tot meer dan 292 (!) miljoen euro.

Und kein ende

En een politieke oplossing voor het probleem van de illegale massamigratie is niet in zicht. Het Europees parlement zette het licht op groen om onderhandelingen te voeren met de Commissie over het Europees Migratiepact. Dat klinkt beter dan dat het is. Want het fundamentele probleem blijft dat men vasthoudt aan het paradigma van de asielaanvraag na een illegale binnenkomst in Europa. En dat men blijft hangen in het grootste fakenews discours van deze eeuw. Dat van de ‘snelle screening’ en ‘snelle terugkeer’.

Exodus

De exodus trekt zich op gang. Het aantal aankomsten op Lampedusa is verviervoudigd ten opzichte van vorig jaar. En aan de Libische en Tunesische kustlijn staan er nog tienduizenden haveloze Afrikanen klaar om te vertrekken. Italië roept de noodtoestand uit. Zelfs de meest rechtste regering in Rome sinds WOII krijgt geen vat op de situatie.

Tegen grenshekken

In België blijft deze regering – ondanks de grootste asielcrisis ooit – hangen in naïviteit en onverantwoordelijkheid. Wat kan je ook anders verwachten als je weet dat de liberale partijgenoten van premier De Croo deze week in het Europees Parlement tegen de Europese financiering van het bouwen van grenshekken stemden. Zelfs dat mag van deze links-liberale gutmenschen niet.

Times they are a changin’

Neen, de oplossing valt niet van deze Belgische regering noch van deze Europese Commissie te verwachten. Maar wanhoop niet. De tijdsgeest duwt de politieke wijzer naar rechts. Zelfs in Finland komt er nu een rechtse regering. En als zelfs – het van oudsher socialistische – Scandinavië keert, dan weet je het. Times they are a changin’.

Paradigmashift

In 2024 trekken we een definitieve streep onder dit ondoordachte ‘wir schaffen das’ decennium van Mutti Merkel en co. In 2024 neemt Europa haar buitengrenzen terug in eigen handen. In 2024 shiften we van paradigma en sluiten we onze grenzen voor illegale massamigratie. Migratie kan, maar enkel op onze voorwaarden. Niet meer op voorwaarden van de illegale mensensmokkelindustrie.

Dát is de inzet van de Europese verkiezingen volgend jaar.

Advertentie

Een gedachte over “Groot Wit Bord

 1. Als je in 2024 een paradigmashift wil, dan zal de NVA het voorbeeld moeten geven en het “cordon sanitaire” (lees: anti-democratie) moeten doorbreken. Want nu lees ik hier een artikel met twee gezichten (lees: hypocrisie).
  Je kunt geen paradigmashift krijgen als de NVA liever verder gaat met de Vivaldi-klucht, want die anti-democratie vertaalt zich ook op Europees niveau. Ik zal alvast geen risico nemen met de zogenaamde “partij van de verandering” (NVA), want ze is op dit moment niet te vertrouwen. Van verandering is duidelijk geen sprake.

  Blijkbaar zijn ze in andere Europese landen democratischer of blijkt daar het gezonde verstand in te dalen. Hopelijk krijgen we in België ook eens een democratie, met gezond verstand, dan hoeven al die zakkenvullende hypocrieten… uhh… politici zich geen zorgen te maken over zogenaamd “extreem rechts”.
  Lees eens het ORIGINELE “Mein Kampf”, NIET de “verantwoorde” versie (lees: gemanipuleerde versie), je kunt daar veel uit leren. Maar natuurlijk! Dat mag niet! De mensen zouden hun ogen kunnen openen! De mensen zouden kunnen inzien dat ze belogen worden! Het “vrije” westen: wat een klucht!!!
  Hou de studenten vooral dom in de “woke”-universiteiten, goed gezien van de “machthebbers”: hun toekomst is verzekerd! Die “wokers” zullen het nog opnemen voor de leugen!
  Ik ben de rabbijn (een rabbijn !!!) die mij op die leugen wees eeuwig dankbaar. Todah!

  Je klucht over “arbeid adelt” (vorige artikel) is duidelijk geschreven door iemand die nog nooit arbeid verricht heeft. Veel verontwaardiging over de fortuinen die naar echte vluchtelingen gaan (Oekraïners), maar geen verontwaardiging over de fortuinen die de zakkenvullers… uhh… politici in hun zakken steken, geen verontwaardiging over de decadente lonen van CEO’s, aandeelhouders, managers en andere bandieten die duidelijk nog nooit arbeid verricht hebben! Hou daar ook maar eens grote kuis voor je over “arbeid adelt” begint! Misschien kan je van job veranderen: word arbeider! Zeg dan maar eens of arbeid adelt! Zeg maar eens of het adelt als je oud en versleten nog niet eens een rusthuis kunt betalen, terwijl migranten hier alles krijgen, zomaar!
  Ik zal wel de job van “politicus” op mij nemen en in mijn eigen decadente loon voorzien. Ik zal dan wel beslissen hoe lang jij moet werken en tegen welk armzalig loon. Ik zal ook bepalen hoe flexibel je moet zijn en de nodige indexsprongen invoeren. Ik zal dan ook zeggen dat je nog te duur bent en teveel verdient, terwijl ik op jouw rug leef! Tjonge jonge…
  Er moet dringend verandering komen!

  Mvg van een ex-NVA-stemmer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s