Hoop

Wat zaten de peilingen er weer naast! Vijf(!) jaar lang kwam het Vlaams Belang als mega-overwinnaar uit de peilingbus om bij de verkiezingen te stranden op een forse overwinningsnederlaag. Ja het VB wint, maar wij blijven de grootste partij van Vlaanderen. In Vlaams-Brabant is het VB zelfs 9 procentpunt kleiner dan ons (16,6% versus 25,5%). Onze koppositie is onbetwist.

🐇 🐇

Als konijnen op de lichtbak kijken we naar dubieuze internetpeilingen die zo politiek en samenleving mee aansturen. Amper drie dagen voor de verkiezingen verscheen er nog een peiling die ons op 19% zette. Het werden er een dikke 25%. We behaalden opnieuw meer dan 1 miljoen stemmen, 1.167.061 om exact te zijn. Het VB strandde onder haar eigen 1 miljoen stemmen lat. Nog altijd een luid Vlaams en rechts electoraal signaal om ernstig te nemen, laat dat duidelijk zijn.

Boodschap van algemeen nut

Wat ook duidelijk mag zijn voor de ontelbare VB-roepers hier op mijn fora: er is GEEN N-VA/VB meerderheid in het Vlaams Parlement, niet jullie maar wij hebben het initiatiefrecht en geen enkele partij wil met het VB besturen. Voor al uw verzuchtingen, geroep en getier: richt u tot uw eigen peilingwinnende partijtop aub. Dank u. 🙏

Vechten als een leeuw

Het gezond verstand zegeviert. De rede wint van de woede, de verantwoordelijkheid van het geroep. En wie een ervaren Vlaamse leeuw als Bart wil uitdagen voor een duel, kijkt toch maar beter goed uit zijn doppen.

Waalse droom

In Wallonië komt een droom uit: een politieke aardverschuiving die centrumrechts in pole position zet en zuurstof geeft aan de toekomst van onze buren. Eindelijk zijn ze wakker geschud. Mensen die zich afvroegen waarom ik de afgelopen jaren zoveel energie in de Waalse media en publieke opinie stak, kennen sinds zondag het antwoord.

Hoop

Enkele dagen voor de verkiezingen lanceerde ik een kettingfilmpje waarin ik opriep om verstandig te stemmen. Ik drukte me optimistisch uit over de stembusslag. Dat optimisme is zondag bevestigd. Angst is een krachtige emotie, maar hoop is dat ook.

En ze is veel mooier.

Prettige dag, deel gerust,

Theo

PS: Aan de vele honderden mensen die me proficiat en steunberichtjes stuurden, bedankt!🙏

Foto: In de RTL studio voor een debat met Georges-Louis Bouchez enkele dagen voor de verkiezingen. Het hing toen al in de lucht. Wat er in Wallonië is gebeurd, is het beste politieke nieuws in decennia, ook voor Vlaanderen.

2 gedachtes over “Hoop

  1. NVA is de grootste, zonder betwisting maar waar NVA zich aan ergerde bij de vorming van Vivaldi gaat NVA nu zelf doen: een democratische partij met bijna 1 miljoen Vlamingen uitsluiten bij de regeringsvorming. Dat is even ondemocratisch zoals het was bij de vorming van Vivaldi.

  2. Gefeliciteerd met de nog steeds grootste partij. Men heeft nogal angst en leugens verspreid om het VB tegen te houden. Wat een “neutrale” media hebben wij toch. Ik ben wel benieuwd hoe de NVA verandering zal brengen. “Vooruit” (lees: Achteruit) is pro-islam en pro-“woke”-kerk (lees: anti blanke kerk) en stelt nu al haar eisen. CD&V, met Annelies Verlinden, die nooit iets gedaan heeft aan het toenemende geweld op straat, stelt ook al haar eisen. En les engagés lusten De Wever niet als premier.

    Heb je trouwens de verkiezingsuitslagen in Antwerpen gezien? Heel opvallend! Hoe zou dat toch komen? Misschien omdat er bijna geen autochtonen meer wonen? Waar is het gezonde verstand om dat in te zien?

    Verder sluit ik me aan bij Ivo Geboers. Kom dus niet klagen als de NVA weer verraden wordt.

    Het is onze laatste kans om Vlaanderen de westerse waarden niet te ontnemen! Verpruts het a.u.b. niet! Ik hoop dat NVA ons op een aangename manier verrast. Succes!

    MVG van een bezorgde Vlaming

Plaats een reactie