Hongerstakingen

Hongerstakingen zijn het lot van elke staatssecretaris van asiel en migratie in dit land. Opgejut en aangestookt door de onverantwoorde opengrenzenlobby en de stalinistische satellieten van de PvdA.

❗️Ik deed ten persoonlijke titel gisteren vier concrete voorstellen om dergelijke chantagepraktijken niet meer te moeten meemaken:

1/ Klacht met burgerlijke partijstelling indienen tegen mensen (dokters?) die de monden van sommige hongerstakers dichtnaaien. Ook al is dit zogezegd met toestemming, dit is foltering en gaat veel te ver.

2/ Een zwarte lijst opstellen voor toekomstige hongerstakers en hierover heel duidelijk communiceren. Start je met een hongerstaking, dan verlies je sowieso elk toekomstig verblijfsrecht in België. Stop deze chantagepraktijken voor eens en voor altijd.

3/ Een aparte en regelmatige rapportering aan de Kamer van Volksvertegenwoordigers over de verblijfsstatus van deze 475 hongerstakers. Hoeveel zouden er binnen een jaar papieren hebben of uitgewezen zijn? De bevolking heeft recht op maximale transparantie.

4/ De invoering van het Australisch asielmodel op Europees vlak. België moet zich aansluiten bij Groot-Brittannië, Denemarken en nu ook Les Républicains in Frankrijk. Geen Europees verblijfsrecht meer na een illegale reis. Zoniet blijft het dweilen met de kraan open.

Enkel over punt 3 nam Mahdi een engagement op.

👎 Mahdi is actief tegen het Australisch model en de meerderheid stemde mijn resolutie dienaangaande eerder al weg.

👎 CD&V-fractieleider Verheirstraeten pleitte tegen het hongerstakersverbod. Dat kan moeilijk verwonderen als je weet dat zowel de Christelijke Mutualiteiten als het ACV de hongerstakers publiek steunden.

👎 Een klacht indienen tegen de dichtgenaaide monden was zogezegd niet zijn bevoegdheid. Hoezo niet zijn bevoegdheid?! Met een klacht tegen de familie Safaï over vermeende visumfraude had hij alvast minder problemen…

Soit, er komt dus wel een rapportering over de verblijfsstatus van de 475 hongerstakers. Ik houd jullie op de hoogte.

PS: Het socialistische Kamerlid Ben Segers vond het vreemd dat we tegen hongerstakingen van illegalen zijn, maar wel onze steun betuigden aan de hongerstakingen van de Catalaanse politieke gevangenen met tientallen jaren cel in Spanje. Ik viel van mijn stoel dat links een dergelijke groteske vergelijking durfde maken.

Foto: HLN (let ook op de ACV banier aan de poort, broederlijk naast die van de FGTB)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s