De lat, de vis en het water

Daar stond hij dan, Premier De Croo, voor een quasi lege zaal te klimaatspeechen in Glasgow. Zijn uitspraak dat ‘België de lat moet leggen voor de hele wereld’, kende duidelijk geen succes. Niet onlogisch, want zeg nu zelf, hoe geloofwaardig is iemand die, onder druk van wat antinucleaire fundamentalisten, alle CO2-arme kernenergie sluit en nog meer fossiele CO2-rijke brandstof gaat verstoken?

Hij sprak over de overstromingen in Wallonië en over de 41 doden die deze veroorzaakt hebben. ‘De eerste klimaatdoden in België’ volgens De Croo. Ik wist niet wat ik hoorde. Bestuurt ‘het klimaat’ nu ook al de sluizen en waterbekkens in Wallonië? En hoe is er in godsnaam een directe oorzakelijke band tussen de klimaatopwarming en die doden te leggen?

Hij kondigde ook aan 200 miljoen euro ‘vrij te maken’ (daar gaan we weer). Ditmaal voor de bossen in Congo. Of het al een eerste voorschot van de herstelbetalingen wordt, remains to be seen. De Belgische begroting is toch al de slechtste van heel Europa. Wat maakt 200 miljoen dan nog uit, nietwaar?

De Premier voelt zich een vis in het internationale water. Met de dingen die hij op het internationale forum proclameert (vrouwen- en holebirechten en klimaat) ligt een mooie carrière bij de Verenigde Naties binnen handbereik. Wat extra Belgisch belastingsgeld dat er niet is ‘vrijmaken’ en een leugentje om bestwil kan er dan wel even bij.

Advertentie

2 gedachtes over “De lat, de vis en het water

 1. De Croo zou beter condooms naar Congo sturen. Staat er werkelijk niemand bij stil dat er teveel mensen op deze aardkluit rond lopen? De aarde kan die massa niet aan.
  In Afrika kweken ze als de konijnen en komen dan naar Europa voor een “beter” leven. Europa is vol! De aarde is vol! Geboortebeperking zou al een groot deel van het milieuprobleem oplossen. Maar dat zal wel weer een taboe zijn zeker? Hoe zouden de kapitalisten verder hun zakken kunnen vullen zonder één klop te doen? Om dan nog te zwijgen over de geïmporteerde taboes!

  Zoals de politiek, en vooral Open VLD nu bezig zijn, is men bezig met alles om zeep te helpen. Hoeveel mensen kunnen financieel voldoen aan de eisen die men wil/gaat stellen? Ik ga alleszins niet meer investeren, want bij elke investering komen er nieuwe, onmogelijke eisen bij. Dan niet, dan maar zoveel mogelijk passief. Hoe kan de jeugd, die arbeid uitvoert, ooit nog een huis kopen? Zelfs met twee inkomens zal het heel moeilijk zijn. Maar dat is waarschijnlijk de bedoeling hè? Terug hele rijke en hele arme gezinnen. Ik krijg zelfs een déjà vu. Toen ik klein was gingen de Vlamingen die zich toch iets konden permitteren, met de frigobox naar de zee. Met een gammele roestbak, waar meerdere gezinnen in geplaatst werden. De kinderen zaten in de kofferruimte. De mensen konden zich niet meer permitteren. Velen konden geen wagen kopen. Op restaurant of café kon niet.
  En met de strenge normen, zal een gammele roestbak met meerdere gezinnen ook niet meer kunnen. Er zal veel moeten veranderen om het nog mogelijk te houden voor arbeiders. En dan vraagt men zich af waarom mensen niet meer gemotiveerd zijn om te werken.
  Zou jij je kloten afdraaien om net te kunnen overleven, zonder een extraatje, zonder arbeidsvreugde of waardering voor je inzet?
  Toen ik klein was, was er een bekend liedje bij de arbeiders:
  ” ’t Zijn zotten die werken… Voor dat armig pensioen, moet ge ’t zeker niet doen…”
  En men zou zelfs het pensioen willen optrekken. Je moet tegenwoordig goed zot zijn om je kloten nog af te draaien! Goed bezig, regering en Open VLD! Duidelijk wereldvreemde, onbekwame zakkenvullers.

  Ik stem op het Vlaams Belang in 2024! Wat hebben we nog verliezen?

  Mvg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s