Fin de régime

‘Whoa!’ Elon Musk ontdekte deze week Vlaanderen, onze bescheiden lap grond aan de Noordzee.

First amendment

De zware opiniedelictveroordeling van Dries Van Langenhove zorgt voor internationale ophef. En Musk Whoa’t namens velen. Zeker in de States stuit zo een vonnis op totaal onbegrip. Hun First Amendment ‘Congress shall make no law… abridging the freedom of speech.’ is heilig. Wil je als Hitler verkleed rondlopen? Go ahead. Wil je een ‘I love Stalin, Mao and the killing fiels’ bumper sticker? Feel free.

Q.E.D.

Wetgeving die deze vrijheid van meningsuiting beperkt is altijd een slippery slope. Aanzetten tot haat is nu eenmaal een subjectief gegeven. De wetgever moet zoiets vaags niet aan rechters overlaten. Dat loopt mis. Q.E.D.

Zegedronken

De champagnekurken knalden op het Madouplein waar het Vlaams Belang huist. Ik hoorde ze tot in Linden. Dat ze hiermee de geradicaliseerde etnisch-nationalist Van Langenhove rehabiliteren is een probleem op langere termijn. Op drie maanden voor de verkiezingen telt enkel de korte winst. Dat de slang aan hun borst hen zal bijten eens we de eerste ronde – de verkiezingen – gepasseerd zijn, is een risico dat Van Grieken en co nemen, meer zegedronken dan berekend.

Wat is er aan de hand aan onze universiteiten?

Maar er lijkt meer aan de hand, zo bereiken ons al weken verontrustende berichten vanuit onze universiteiten. Aan de VUB weigert men Jong N-VA te erkennen als politieke studentenvereniging. In Gent zet het linkse stadsbestuur het KVHV buiten als studentenvereniging omdat ze weigert ‘afstand te nemen’ van de seksistische uitspraken van Jef Hoeybergs en aan de KUL wordt het NSV gesanctioneerd omdat ze Van Langenhove durfden uitnodigen voor een lezing in een van hun lokalen. Van Langenhove krijgt er nog een klacht voor racisme bovenop.

Lang leve stommiteiten!

Universiteiten moeten bij uitstek vrijplaatsen van het denken zijn, ook van warse of extreme meningen. Stommiteiten begaan aan onze universiteiten? In woord en daad, al honderden jaren. Dat is net een deel van het hele leerproces.

Grande dame Caroline Pauwels

Waar is de tijd dat mijn geplande lezing aan de VUB bij aanvang zo verstoord werd door linkse hitsers dat ze geannuleerd moest worden door de politie, maar dat ik daags nadien telefoon kreeg van wijlen rector Caroline Pauwels zelve. ‘Mijnheer Francken, u kent mij niet en ik ben niet van uw mening maar ik zal er hoogstpersoonlijk op toezien dat u kan spreken aan onze universiteit. En ik kom zelf ook luisteren.’ Zo geschiedde. Ik denk er met weemoed aan terug.

Er hangt een fin de régime sfeer in dit land. Hopelijk wint het gezond verstand.

Een gedachte over “Fin de régime

  1. En dan waarschuwt men voor het “rechtse gevaar”. Yeah right!

    Als blanken uitspraken zouden doen zoals Coely, Dalila Hermans en Cynthia Bolingo, dan zouden ze aangepakt worden wegens racisme. Maar het zijn gelukkig negerinnen, dan mag het natuurlijk wel. Over racisme gesproken!

    Conner die een probleem aanklaagde, moet heropgevoed worden wegens “racisme”. Ben benieuwd of men ook het probleem aanpakt.

    Het racistische black lives matter (lees: wij haten blanken) mogen meer “diversiteit” eisen (= minder blanken). Er is teveel “wit” op TV! (Ze zijn visueel gehandicapt) Het zijn allemaal “witte” bastions. Blijkbaar geen probleem. Zeg dat eens als blanke over Afrikaanse landen: “er is teveel bruin op TV” of “het zijn allemaal negerbastions”… Racisme! Als Wilders zegt dat hij minder Marrokanen wil (de overlast zullen we maar niet benoemen), dan wordt hij aangeklaagd wegens racisme. Duidelijk racistische “rechtspraak”.

    De haat die sommige moslims verspreiden in naam van de koran, hoort bij hun geloof/cultuur. Het historische Mein Kampf, waar we veel kunnen van leren… a nee, te “haatdragend”.

    Men noemt de verkiezingen in Rusland nep. Heb je Paul Magnette bezig gehoord over hoe hij de wet wil aanpassen om het Vlaams Belang op te doeken? Zijn excuus: “racisme”. Er is een cordon sanitaire tegen het Vlaams Belang. Hoe moeten we de Belgische verkiezingen noemen? Hypocriet én nep?

    En zo gaat het maar door. Selectieve, anti-blanke en anti-democratische censuur. Zeer gevaarlijk en het komt niet van “rechts”! Weet je trouwens hoe Rusland communistisch geworden is? Kijk naar wat “links” en de “woke”-kerk aan het doen zijn! Politieke “correctheid”, zo is het begonnen.

    Je hebt het over de universiteiten… Herinner je je nog hoe twee profs geschorst werden omdat ze FEITEN benoemden omtrent studenten met een migratie-achtergrond? Reden: “racisme”!

    2024 wordt beslissend. Europa moet wakker worden. Als de Vlaams Belang stemmen “verloren” stemmen zijn, dan is dat louter omdat onze politici niet democratisch zijn. En dan noemt men het Vlaams Belang een “bedreiging” voor de democratie… En wat denk je van de islam? Oei, dat zal weer “racisme” zijn zeker? Ach, laten we nog wat Brusselse wetten aanpassen aan de islam!

    Mvg van een ex-NVA-stemmer

Plaats een reactie