Freedom of speech

Gisteren had ik de eer en het genoegen om persoonlijk kennis te maken met de Nederlands-Amerikaanse schrijfster, oud-VVD politica en strijdster voor de vrijheid van meningsuiting Ayaan Hirsi Ali.

Fatwa

Ze diende in 2006 Nederland te ontvluchten en woont nu in Amerika omdat ze weigerde te zwijgen over de agressie en vrouwonvriendelijkheid van de radicale islam. Ze krijgt al 15 jaar permanente politiebescherming omdat er – net zoals bij de auteur van de Duivelsverzen, Salman Rushdi – nog altijd een fatwa ter dood tegen haar loopt.

Franse Voltaire

Ayaan is ’de zwarte Voltaire’ zoals de Franse filosoof en essayist Pascal Bruckner ze gisteren in het Europees Parlement mooi omschreef. Rebel with a cause.

Met heel wat ‘schoon volk’ (Vlaamse, Europese, Zweedse, Nederlandse, Franse parlementsleden maar ook intellectuelen als Marc Elchardus en Mia Doornaert) in de zaal, was het me een eer om het debat te mogen concluderen.

Ik sprak een positieve boodschap van hoop uit.

Hoop op verandering

De uitdagingen zijn ampel en de situatie is ernstig, toch is er hoop.

Hoop op verandering door de intellectuele stemmen die opstaan en zich steeds luider manifesteren voor de vrijheid van meningsuiting, tegen de vrouwonvriendelijke islam en tegen woke.

Hoop op verandering door de weerbaarheidsagenda die plots wel op tafel komt. In tijden van oorlog in Europa is alles mogelijk.

Hoop op verandering door de stemmen uit de eigen moslimgemeenschap. Het droombeeld van het Kalifaat is aan diggelen geslagen door IS zelf. De radicale islam eet haar eigen kinderen op.

Hoop op verandering door de krachtige vrouwen als Ayaan, Assita, Zuhal, Darya, Nadia, Lale en vele anderen die opstaan en vorm geven aan een modern feminisme dat niet wegkijkt uit politieke correctheid.

Wat we nooit mogen doen, is opgeven.

We zullen deze oorlog tegen de radicale islam, tegen het postmodernisme en tegen de agressieve wokebeweging winnen.

We will prevail.

Prettige dag,

Theo

PS: Dank aan Assita Kanko voor de organisatie van dit debat en de uitnodiging.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s