De fobomanieprijs 2009 gaat naar… Cavaria!

cavaria België heeft al jaren wereld’s meest progressieve wetgeving inzake holebirechten. Holebi’s kunnen trouwen, kinderen adopteren, ouderschapsverlof opnemen… you name it, they got it. Allemaal geen probleem mee. Het sterk uitgebouwde en gesubsidieerde holebimiddenveld heeft de maatschappelijke strijd met verve gewonnen. Er blijft nauwelijks nog iets over om voor te vechten en dat is er aan te zien. Vandaag wordt de jaarlijkse homofolie- en homofobieprijs uitgereikt op de nieuwjaarsreceptie van Cavaria, de belangenverdediger van de holebi’s en transgenders. Deze lobbygroep is er in geslaagd om Vlaams Welzijnsminister Jo Vandeurzen te selecteren voor hun homofobieprijs. Want… ‘homohater’ Vandeurzen zegt in zijn beleidsnota niets over de transgenders! En dus moet hij wel homofoob zijn… De ster is geplakt, de stempel gezet, klaar is kees. Het feit dat hij onlangs nog pleitte voor ‘Gay Health Centers’, wordt gemakshalve vergeten. Evenals het gegeven dat een beleidsnota een beperkt aantal pagina’s mag tellen en nooit op alles kan ingaan. Moesten alle etnisch-culturele gemeenschappen en doelgroepen van het integratiebeleid die niet met naam en toenaam in de beleidsnota Inburgering & Integratie van Minister Bourgeois staan, hem selecteren voor een xenofobieprijs, zijn kast zou goed gevuld zijn… 

 De hysterie van de politieke correctheid heerst. Iemand stelt zich vragen bij de Islam, islamofoob! Iemand trekt hun recht op bloedgeven in twijfel, homofoob! Iemand vertelt een mop over Marokkanen, xenofoob! Een mens zou er nog fobofoob van worden…

Om de draak met dit legertje ‘dramaqueens’ te steken, reik ik vanaf nu jaarlijks de fobomanieprijs uit. Het zal u niet verbazen dat de trofee dit jaar naar Cavaria gaat. Proficiat met het belachelijk maken van jullie zaak en van de mensen voor wie jullie zouden moeten opkomen.

Advertentie

5 gedachtes over “De fobomanieprijs 2009 gaat naar… Cavaria!

  1. Heel mooi stukje, Theo. Vooral de laatste zin is belangrijk. Het is inderdaad de vraag of sommige organisaties de belangen van hun doelgroep nog wel verdedigen.
    De nominatie van Jo Vandeurzen was idioot en onrechtvaardig. Cavaria zou zich eerder zorgen moeten maken over de onverbloemde oproepen tot geweld tegen homo’s, zoals je die kunt horen in vele radicale moskeeën. In Antwerpen werd vorig jaar een allochtoon meisje met kokend water overgoten met de dood tot gevolg, om haar te genezen van de lesbische demon. Toen heb ik niets van Cavaria gehoord. Ook niet als imams verkondigen dat homo’s van hoge torens moeten worden geworpen.

  2. De grote vergissing die men hierbij begaat is het feit dat de homofobieprijs helemaal nog niet werd uitgereikt dit jaar. De prijzen die werden uitgereikt zijn het schoensmeermerknaampje folie en fobie prijs. Juist daarom gaat mijn homofobie-prijs naar het schoensmeermerknaampje. Tenslotte worden holebi’s nu al door hun eigen federatie in het verdomhoekje gezet. Men mag dan wel in de wet gelijk geacht worden. De mentaliteit naar holebi’s toe zit grondig scheef. Zoals deze thread heel duidelijk maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s