Straatcultuur

Veel mensen ergeren zich aan het feit dat er in Brussel zo weinig op de coronamaatregelen wordt gecontroleerd. Het aantal boetes en PV’s blijft ondermaats. Één van de hoofdredenen is de gewelddadige straatcultuur. Politiemensen maar ook brandweermannen en zelfs ambulanciers worden niet getolereerd. Staatsgezag wordt ondermijnd. Een hele generatie Brusselse gauche caviar politici van Philippe Moureau tot Bernard Clerfayt is hieraan medeplichtig. Of het nu gaat om de problemen met transitillegalen of corona, de onderhuidse boodschap is steeds dezelfde: ‘De politie is allesbehalve uw vriend.’

De politie in Brussel ligt dagelijks onder vuur. Alleen al dit weekend waren er meerdere incidenten nav coronacontroles. In Elsene werden deze jongeren al terug vrijgelaten, in Schaarbeek dito, de criminele illegaal kreeg een – waarschijnlijk zoveelste – bevel om het grondgebied te verlaten. Van opsluiting en uitzetting geen sprake.

Dit ingebakken wantrouwen zorgt ervoor dat onze veiligheidsdiensten in Brussel op hun tandvlees zitten. Steeds moeten omkijken en op je hoede zijn is stresserend, ook voor onze goed opgeleide politiemensen. Zolang deze straatcultuur/mentaliteit niet wijzigt, zullen we dergelijke beelden blijven zien. De afgelopen week hoorden we vanwege MR-voorzitter Bouchez straffe uitspraken over mislukte integratie en ‘les ghettos de Bruxelles’. Het probleem erkennen is een begin. Bij alle andere Franstalige partijvoorzitters blijft het echter oorverdovend stil. Ze kijken weg en tellen hun stemmen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s